U bent hier:

Master

Master onderwijs is natuurlijk een van de belangrijke aspecten van een studievereniging, daarom is een van de bestuursleden op dit aspect gericht, de Commissaris Onderwijs Master. Deze is nauw betrokken bij het onderwijs van de beide masteropleidingen LST en vormt het eerste aanspreekpunt voor studenten voor zowel opmerkingen als verbeteringen over het onderwijs van onze masteropleidingen.

De Commissaris Onderwijs Master is onder andere betrokken bij de evaluaties, de beide opleidingscommissies, activiteiten voor masterstudenten en alumni.

Heb je vragen over een van bovenstaande onderwerpen of een ander studie gerelateerd onderwerp? Stuur dan gerust een bericht of mail!

Master Informatie

Bij S.V. LIFE zijn we verantwoordelijk voor twee master opleidingen, namelijk de Life Science & Technology master aan de TU Delft en de Life Science & Technology master aan de Universiteit Leiden. De Commissaris Onderwijs Master zit dan ook in de opleidingscommissies van beide masteropleidingen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. Wil je een van deze masters volgen? Kijk dan op de desbetreffende website van de Universiteit Leiden of de TU Delft of vraag het aan de Commissaris Onderwijs Master of de studieadviseur van de desbetreffende master.

Naast de LST master in Leiden en in Delft kun je met een bachelor LST een hele hoop andere masteropleidingen volgen. Om een duidelijk en informatief overzicht hiervan te hebben biedt S.V. LIFE een mastergids aan, waarin zoveel mogelijk masters staan die je met een LST bachelor kan volgen. Van sommige masters staan ook de ervaringen beschreven van studenten die de desbetreffende master volgen of hebben gevolgd. Hieronder kun je de mastergids downloaden.

Studentambassadeurs Master LST Delft

Binnen de Delftse master heb je de keuze uit drie specialisaties. Deze drie richtingen hebben een eigen set van drie verplichte vakken die je moet volgen. Omdat studenten (zowel eind bachelor als begin master) vaak nog niet een goed beeld hebben van de specialisaties en wat het best bij hen past, is er voor elke specialisatie een ‘ambassadeur.’ Dit zijn masterstudenten die bereikbaar zijn voor al jouw vragen mbt de vakken/inhoud/focus en vooral hun ervaring met hun specialisaties. Neem contact met ze op via de mail.

 

Voor algemenere vragen kun je natuurlijk altijd de studieadviseur bereiken op ellen.winkler@tudelft.nl.

Verder kun je ook de algemene pagina van de master en die van de drie specialisaties raadplegen: Biocatalysis, Biochemical Engineering en Cell Factory.

Lidmaatschap Masterstudenten

Als masterstudent kun je lid worden van S.V. LIFE tijdens de master kick-off dag of tijdens de introductiedag aan het begin van het collegejaar. Mocht je niet het inschrijfformulier hebben ontvangen en wil je toch lid worden dan kun je hieronder het inschrijfformulier vinden. Mail deze vervolgens naar de Commissaris Onderwijs Master. Het lidmaatschap kost eenmalig 15 euro, waarna je je gehele mastertijd lid bent van S.V. LIFE! Als je de bachelor LST gedaan hebt en al lid bent dan blijft je lidmaatschap ook tijdens je LST master geldig!

Let op: als je de Chemistry master volgt kun je gratis lid worden van S.V. LIFE!

Vakevaluaties

S.V. LIFE helpt mee bij het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs van beide LST masters in Leiden en Delft. Samen met de opleiding organiseren we elke periode een evaluatielunch waarbij studenten feedback kunnen geven over het onderwijs en de gegeven vakken. Naar jouw feedback wordt ook echt geluisterd en dit wordt doorgegeven aan de opleiding zodat zij met behulp van jouw feedback het onderwijs kunnen verbeteren. Heb je problemen met het onderwijs of bepaalde vakken? Kom dan naar deze evaluatielunch en deel jouw mening. Je kan eventueel ook de Commissaris Onderwijs Master mailen.

In Leiden organiseert S.V. LIFE samen met de Assessor Onderwijs van het Chemisch Dispuut Leiden (CDL) deze evaluatie voor de LST en Chemistry master in Leiden. Tijdens deze evaluatie is er gratis lunch en zijn er geen docenten of medewerkers aanwezig. Je kan dus alles vertellen over wat er goed en minder goed is over bepaalde vakken. Deze feedback geven wij weer door tijdens de opleidingscommissievergadering aan de opleiding, die hiermee aan de slag gaan en het onderwijs zo verbeteren.

Voor de master in Delft wordt de evaluatie verzorgt door de opleiding waarbij de Commissaris Onderwijs Master notuleert. Tijdens deze evaluatie zijn er gratis muffins en zijn de docenten van de vakken aanwezig. Zo krijg je gelijk reactie op de feedback die je geeft aan een docent. Op deze manier kun je persoonlijk aan een docent vertellen wat er goed en minder goed ging aan zijn/haar vak. De docent kan hier gelijk mee aan de slag. De notulen worden ook besproken tijdens de opleidingscommissievergadering, zodat de opleiding hier ook mee aan de slag kan.